2012-03-20

Datalagringsdirektivet röstas igenom imorgon!

Imorgon, onsdag blir det omröstning om datalagringsdirektivet i riksdagen, Jesper Svensson kommenterar här!
Även Johan Pehrson kommenterar!

I Norrköping följer inte kommunen lagen om meddelarfrihet. Oppositionsrådet Mathias Sundin kommenterar här!

Åsa Carlsson har läst boken "Decision points" av George W. Bush, se här!

Alkoholutskänkning på äldreboenden har både för- och nackdelar, läs Lill Janssons blogg exklusivt här!

Får man ta hunden med sig till himlen?
Den 81-årige mannens sista önskan att hans hund skulle få vara med på hans begravning respekterades inte av kyrkan på grund av allergirisken, läs Karin Långström Vinges blogg direkt här!

Det finns ingen mening med det nya könsneutrala ordet "hen", skriver språkdebattören Per-Åke Lindblom på Newsmill, se här!

Nu är det dock dags för en kopp kaffe!

2 kommentarer:

13:e Folkpartisten Johan Nopp sa...

Jag tar direkt avstånd från EU:s datalagringsdirektiv som kommer upp för omröstning idag onsdag 21 mars i riksdagen.

Min första tes till varför jag tar denna ståndpunkt är mycket enkel. Internet skapades för att information ska vara tillför folket över alla gränser. Alltså oberoende av vilken regim som är satt att övervaka gränserna. Det gäller e-post, hemsidesbesök, sms, fax, kort sagt all kommunikation som den moderna människan använder sig av idag. Misstaget många gör är att tro på ett slut på piratkopierandet och annan brottslighet, men det är ett missförstånd. Det betyder bara att den ljus skygga verksamheten går under jorden eller att fler gör som Teliasonera och flyttar sina servrar till Finland eftersom det är en fristad i denna bemärkelse. Piratebay kommer att låta gps-styrda drönare, små obemannade flygfarkoster, stationera sig ett par kilometer upp i luften över internationellt vatten. Det enda sättet att stoppa dessa vore att skjuta ner dem, vilket i sig är en krigshandling. Uppfinningsrikedomen är enorm när det gäller att komma undan kränkande internet lagar. Frågan är om vi i framtiden kommer att ha kvar företag som arbetar med egna servrar i Sverige och i så fall vilka skall då ansvara för de servrar som då inte finns i Sverige. Vill vi i Sverige vara ett land med bibehållen integritet eller ska vi falla till föga för trycket.
Min andra tes är den mest allvarliga. Denna kamp för integritet och uttrycksfrihet skulle inte Piratpartiet ha vunnit på om inte vi hade gjort vårat jobb.
Vårt parti som ska ha värnat om yttrandefriheten ända sedan Chydenius tidevarv skulle ha stått på barrikaderna tillsammans med Rick Falkvinge. Det hade krävt mod och insikt, men framförallt hade det tagit oss ur småpartiträsket.
Johan L Nopp
Den 13:e folkpartisten

Björn Börjeson sa...

Hej Johan!

Tack för ditt svar!
Det är uppenbart att det är många som tycker som du.